Pavloves Music #Blues (24-11-2017)

Little Hat is een gloednieuwe roots formatie uit Nederland die blues met een rock ’n roll feel combineren tot hun eigen unieke geluid. Inspiratie voor de bandnaam kwam van Mississippi bluesman Dennis ‘Little Hat’ Jones, welke van grote invloed was op Frankie Lee Simms: een belangrijk figuur in het repertoire van Little Hat. De sound van Little Hat is samen te vatten als “sleazy, rockin’ & oldskool” en het unieke van de band zit hem voor een groot deel in het feit dat de band zonder bassist speelt.
Kern van de band is het duo Machiel Meijers (zang/harmonica) en Willem van Dullemen (gitaar/zang), welke alle langere tijd binnen de band Stackhouse en het duo Meijers & van Dullemen actief zijn. In Little Hat worden de mannen aangevuld door het stuwende ritme van het aanstormende drumtalent Paolo de Stigter. Het harmonicaspel en de zang van Meijers is rauw en meeslepend en van Dullemen vult dit perfect aan met zijn diepgaande kennis van de verschillende stijlen die aan bod komen. Little Hat is een echte ensembleband en klinkt daardoor bijna als een one-man band. De groove en de diepte zitten hem in het samenspel en dit maakt elke show uniek.
Sinds het korte bestaan is de band al een graag geziene gast op verscheidene festivals en staat een debuutalbum ook al in de planning. Al met al maakt deze formatie dus een vliegende start en binnen de scene kijkt men benieuwd uit naar de verdere ontwikkeling.
De band walst als een stoomtrein over het dansende publiek heen, dus mis een optreden van Little Hat niet!